Algebehandling

Hvad er algebelægninger og hvorfor opstår de?

Alger er meget små planter, der kun består af enkelte celler, og de findes overalt i naturen. Alger er ofte grønne, men kan også være i røde eller brune nuancer.

Alger findes på fugtige overflader. Det er fugtigheden, der er afgørende for, om der kan gro alger. Ud over vand skal alger også have sol og næringsstoffer for at kunne gro og formere sig. Selvom solen er vigtig for algernes trivsel, trives de ikke på f.eks. sydvendte facader, da de der vil tørre ud og dø.

På mange punkter minder algerne om svampe. Alger kan gå i dvale, hvis de mangler vand, sol og næringsstoffer, f.eks. i tørre perioder, og vågner op og fortsætter med at vokse, når de igen får fugt.

På hvilke overflader kommer der ofte alger?

På ejendommen ses alger ofte på overflader så som tagsten og tagplader, facader og sokler, terrasser, fliser og træværk.

Hvorfor skal du beskytte din bolig mod alger?

En øget algevækst samler fugt og nedbryder på sigt den overflade de vokser på, hvilket kan medføre frost- og rådskader. Alger gør overflader glatte, og forvandler dine belægninger, gangsti og lign. til en far-lig glidebane. Alt dette kan du undgå ved at få foretaget en forebyggende regelmæssig algebehandling af dine udendørs arealer

Hvordan udføres behandlingen?

Ved en algebehandling sprøjtes arealerne med alger med en væske, denne bekæmper algerne ved at trænge ind i dem og dræbe deres rødder, så algerne slipper overfladen. Hermed forhindres det, at algerne udvikler sig til mos.
 De døde alger skylles væk med rent vand. På større områder, vil de døde alger lidt efter lidt blive skyllet væk af nedbør.

Hvor ofte bør man behandle?

Udsatte områder, der erfaringsmæssigt giver grobund for alger, bør behandles hvert eller hvert andet år. Ved regelmæssig alge-behandling sørger du for, at dine udendørs arealer, gangstier m.m. er sikre og præsen-table i en længere periode.

Har du lyst til at høre mere om hvordan du plejer dine udendørs-
arealer, gangstier, terrasser m.m.?

Så nemt er det:

 1. Kontakt os for et uforpligtigende tilbud
  på tlf. 2255 8799, så kan vi sammen kan
  finde den bedste og mest optimale
  løsning på dine algeproblemer.
 2. Vi udarbejder et tilbud med en løsning,
  som er tilpasset jeres behov.
 3. Vi udfører arbejdet kvalitetsbevidst og
  professionelt til den aftalte tid og pris.

Kontakt os ganske uforpligtende for en dialog omkring dine muligheder

Driftschef Nicolai Nørgaard Avlskarl
Tlf. 2255 8799
nicolai@jnhave-vice.dk